Groepstraining ACT

ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy.  ACT leert je de dingen waarop je geen invloed hebt te accepteren. Ook ontdek je welke waarden jij belangrijk vindt en hoe je kunt handelen in overeenstemming met deze waarden. Zo wordt je leven weer van jou, voel je je betekenis- en waardevol om wie je bent.

ACT gaat over het ontwikkelen van psychologische flexibiliteit:

Ik ben hier nu en ervaar wat er te ervaren is. Ik geef ruimte aan gedachten die er zijn, terwijl ik me actief verbindt aan de dingen die in mijn leven belangrijk zijn.

ACT gaat er vanuit dat nare gebeurtenissen en emoties, zoals somberheid, verdriet, onzekerheid en angst onderdeel zijn van ieders leven. Je verzetten tegen deze emoties, of willen dat gebeurtenissen of ervaringen anders waren gelopen, helpt niet. Vechten of onderdrukken werkt juist vaak tegenovergesteld. Je kunt bepaalde emoties en ervaringen beter laten voor wat ze zijn. ACT leert je dat.

Met behulp van ACT leer je om je aandacht in het hier en nu te houden en te handelen op een manier die op dit moment het meest helpend is. Je leert omgaan met de onvermijdelijke verdrietige zaken van het leven. Daarnaast ontdek je wat echt belangrijk voor jou is en krijg je kracht om dingen te doen. Door ACT te ervaren in een groep, deel je leerervaringen en zie je dat je niet alleen bent met moeilijkheden in je leven.

Praktische zaken

Voor wie Volwassenen met emotionele en spanningsklachten
Door wie Teije Sikkema
Wanneer Woensdagochtend
Duur 90 minuten
Hoe vaak 8 wekelijkse sessies, waarvan 2 evaluatie-sessies na 4 weken en 2 maanden
Aanmelden Via uw behandelaar bij CAGGB
Extra investering Boek "Uit liefde voor jezelf" (ISBN: 9789462722002)

direct bellen