AgressieRegulatieTraining

Emoties horen bij het leven, het hebben van emoties is gezond en normaal. Sommige mensen zijn wat emotioneler dan anderen. De één huilt snel, een ander raakt om niets in paniek of is erg bang. Weer anderen worden snel boos, of agressief. Als je veel last hebt van je emoties, als ze zogezegd 'nogal heftig' zijn, dan kun je leren om ze te reguleren (sturen). Komen jouw emoties vooral tot uiting in woede en agressie? Vind je het lastig om te kalmeren? Dan is AgressieRegulatieTraining mogelijk een geschikte behandeling voor jou.

Als je veel temperament hebt, dan kan dit voordelen met zich meebrengen. Je komt vaak goed voor jezelf op en durft je mening te geven. Komt jouw temperament ook vaak tot uiting in woede-uitbarstingen, dan brengt je temperament je regelmatig in problemen. Je raakt snel en veel in ruzies verzeild, anderen worden bang voor je, of je wordt buiten de groep geplaatst. Als de woede zich op jezelf richt, dan beschadig je je misschien. In alle gevallen is het gezond om beter grip te krijgen op je agressieve emoties. Hiervoor is de AgressieRegulatieTraining bedoeld. 

Door het volgen van de AgressieRegulatieTraining leer je je emoties te sturen. Emoties houd je natuurlijk, die gaan niet weg, maar jij weet hoe je met je woede moet omgaan. Hierdoor kun je beter meekomen in de groep en kun je voorkomen dat je door je agressie in de problemen raakt.

Werkwijze

De training is speciaal voor jongeren van 15-20 jaar. 

De training bestaat uit informatieve sessies, maar je gaat ook zelf aan de slag. Door opdrachten leer je vaardigheden en handigheidjes.

We werken aan de hand van een werkboek. In de groep kun je veilig oefenen met aangeleerde vaardigheden en werken aan je eigen doelen.

Ook naasten worden betrokken bij de training. Tijdens een van de sessies kun je een naaste uitnodigen om aanwezig te zijn.

Voor een goed resultaat is het belangrijk dat je iedere bijeenkomst aanwezig bent, inzet toont en de huiswerkopdrachten maakt.

Praktische zaken

Voor wie Jongeren van 15 t/m 20 jaar
Door wie Nader te bepalen
Wanneer Op indicatie
Duur 1,5 uur per sessie
Hoe vaak 11 sessies
Aanmelden Via jouw behandelaar bij CAGGB

Informatie werkboek

Titel: Emotieregulatie training
Auteurs: van Gemert e.a.
ISBN: 9789085067306

 

contact