'Alweer AD(H)D, wat moet ík daarmee?'

Kennisuur CAGGB Alweer AD(H)D, wat moet ik ermee?

'Alweer AD(H)D, wat moet ík daarmee?'

Informatiebijeenkomst over psychische problemen bij kinderen

Vrijdag 16 februari 2018
16.00 - 17.00 uur, inloop vanaf 15.30 uur

Concreet en vlot kennis opdoen over psychische problemen in de klas? Kom naar ons kennisuur ‘Alweer AD(H)D, wat moet ík daarmee?’ op vrijdag 16 februari bij CAGGB in Buitenpost.

U krijgt tips en adviezen, leert over medicatie en krijgt antwoord op vragen rondom interactieproblematiek. Daarnaast informeren wij u over hoe jeugdhulp in 2018 is georganiseerd. Psycholoog  Miranda Oosterhoff en medicatieverpleegkundige Saskia Anjema presenteren en leiden het kennisuur.

Er zijn slechts 30 plekken beschikbaar, deelname is gratis.

U kunt zich aanmelden via onderstaande button. Vermeld in uw e-mail uw naam, school en een 06-nummer waarop wij u een reminder kunnen sturen.

DIRECT AANMELDEN

Aanleiding

Steeds meer kinderen en hun gezinnen krijgen te maken met psychische problematiek. Interactieproblematiek door ADHD, ASS, ODD en normoverschrijdend-gedragsstoornis is het meest zichtbaar. Tic-stoornissen worden ook snel herkend, maar komen minder vaak voor. Depressies, angst- en dwangstoornissen, maar ook ADD worden vaak niet herkend. Afhankelijk van de intensiteit en aard van hun kwetsbaarheden, komen kinderen bij CAGGB (of een andere ggz-instelling) in behandeling.

Vaak is het een leerkracht die aan de bel trekt over de problemen van het kind in de klas, waarna het gebiedsteam van de gemeente of de huisarts doorverwijst naar ons. School heeft een enorm belangrijke positie in de zorg voor deze kinderen, maar professionele voorlichting voor leerkrachten is lastig te verkrijgen.

CAGGB is vanuit het primair onderwijs gevraagd om, op structurele basis, laagdrempelige scholing te bieden. Er zou behoefte zijn aan handvatten en adviezen, maar ook aan het uitwisselen van ervaringen. CAGGB wil in deze behoefte voorzien en organiseert vanaf nu ieder halfjaar een kennisuur.

Het eerste kennisuur is op vrijdag 16 februari 2018, van 16.00 tot 17.00 uur. Het thema is 'Alweer AD(H)D, wat moet ík daarmee'. Inloop voor het kennisuur is vanaf 15.30 uur.

Er is plaats voor maximaal 30 personen, dus reserveer snel uw stoel. Deelname is kosteloos. De koffie staat klaar!

AANMELDEN

Wil u meer informatie over informatiebijeenkomsten van CAGGB, neem dan contact op met Pytsje Scherjon, communicatieadviseur bij CAGGB.