10 stappen voor hulp

 1. Als u psychische hulp nodig hebt, gaat u eerst naar uw huisarts om uw klachten te bespreken.
 2. Hebt u specialistische psychische hulp nodig? Dan kan uw huisarts naar CAGGB verwijzen. 
 3. CAGGB ontvangt uw verwijzing digitaal via ZorgDomein, deze wordt dezelfde werkdag gecontroleerd op spoed. 
 4. Na verwijzing belt de zorgcoördinator van CAGGB u binnen enkele weken op voor de tele-intake. Zij stelt vragen waarmee ze uw hulpvraag beter in kaart krijgt. De zorgcoördinator bekijkt of u bij CAGGB op de goede plek bent. Blijkt dit niet zo te zijn, dan denkt zij mee over welke zorgaanbieder u beter van dienst kan zijn. 
 5. Bent u bij CAGGB op de juiste plek? Dan kunt u zich aanmelden via de website.
 6. Na aanmelding wordt u uitgenodigd voor de vervolg-intake bij uw behandelaar. De vervolg-intake plannen we op een ochtend.
 7. Via e-mail ontvangt u vragenlijsten over uw gedachten, gevoel en gedrag, uw levens- en ziektegeschiedenis en over uw sociale situatie. Dit noemen we diagnostiek of onderzoek. Als we veel vragen 'online' stellen, noemen wij dit e-diagnostiek. Soms wordt besloten een uitgebreid psychologisch onderzoek te doen, of we bellen u nogmaals op voor verduidelijking.
 8. Aan de hand van de uitkomsten van het onderzoek en het gesprek bij de vervolg-intake stellen wij samen met u doelen op die we willen bereiken.
 9. Hierna volgt een adviesgesprek. Uw hulpverlener adviseert over hoe u het beste kan worden geholpen, bijvoorbeeld door 1-op-1 behandeling of groepstraining. Soms helpen medicijnen om u beter te voelen. Wanneer u een groepstraining gaat volgen, dan volgt er een apart startgesprek voordat u hieraan begint.
 10. Na verloop van tijd is uw behandeling klaar en neemt u afscheid van uw behandelaar. Als u nog medicijnen gebruikt, dan gaat u voor de controle hiervan naar uw huisarts. 

Belangrijk

 • Iedere patiënt moet bij de intake een geldig identiteitsbewijs kunnen tonen.
 • Kom op afspraken, of verplaats ze minimaal 24 uren van tevoren. Als er tweemaal een afspraak wordt gemist, kan CAGGB de behandeling beëindigen.
 • Een behandeling bij CAGGB maakt aanspraak op uw eigen risico. Lees meer over de kosten van een behandeling.

Behandelmodules Volwassenen & Ouderen

contact