SpanningsRegulatieTraining: omgaan met spanningsklachten

Meestal worden de woorden 'spanning' of 'stress' gebruikt voor situaties van ongezonde spanning. Maar spanning is niet altijd ongezond. Mensen hebben zelfs spanning nodig om goed te kunnen functioneren. De spanning maakt het lichaam klaar voor actie! 

Spanning is nodig om te kunnen reageren op (bedreigende) situaties. Maar als spanning te lang duurt en er niet voldoende ruimte is voor ontspanning, dan kan dit klachten veroorzaken.

In de SpanningsRegulatieTraining wordt gesproken en gewerkt aan het voorkomen van ongezonde spanning die soms een voorbode is voor (psychische) ziektes zoals een burn-out of een depressie. Tijdens de training leert u beter om te gaan met spanningsfactoren. Ook leert u een betere balans te vinden tussen inspanning en ontspanning. 

Werkwijze

De training bestaat uit informatieve sessies, maar u gaat ook zelf aan de slag. Door opdrachten leert u vaardigheden en handigheidjes.

Bij de training hoort een werkboek waarin u ook aantekeningen kunt maken.

In de groep kunt u veilig oefenen met aangeleerde vaardigheden en werken aan uw eigen doelen.

Ook naasten worden betrokken bij de training. Tijdens een van de sessies kunt u een naaste uitnodigen om aanwezig te zijn.

Voor een goed resultaat is het belangrijk dat u iedere bijeenkomst aanwezig bent, inzet toont en de huiswerkopdrachten maakt.

Praktische zaken

Voor wie Volwassenen met spanningsklachten
Door wie Margreet Fokkema
Wanneer Maandagmiddag of donderdagavond
Duur 90 minuten
Hoe vaak Tweewekelijks (totaal 10 sessies)
Aanmelden Via uw behandelaar bij CAGGB
Extra investering € 10 voor werkboek vervaardigd door CAGGBdirect bellen