Behandeling met medicijnen

Factoren in de hersenen zijn vaak mede de oorzaak zijn van psychiatrische problemen. Om deze factoren te beïnvloeden gebruiken we bij sommige behandelingen medicijnen. Dit noemen we dan een medicamenteuze behandeling.

Een medicamenteuze behandeling kan bij diverse problemen helpen. Bijvoorbeeld bij angststoornissen, depressie, slaapproblemen, ADHD en ASS.

Bij CAGGB zijn medicijnen vaak ondersteunend bij de totale behandeling. We zetten alleen geregistreerde en bewezen werkzame medicijnen in. Symptomen of klachten worden hierdoor verminderd.

Meestal starten we met een proefbehandeling. Zo kunnen we snel zien of de medicatie werkt en of er geen vervelende bijwerkingen zijn. Hoe lang u medicijnen moet gebruiken hangt van veel factoren af. De psychiater, verpleegkundig specialist en medicatieverpleegkundige kunnen hierover meer vertellen.

Herhaalrecepten kunnen eenvoudig worden aangevraagd via het patiëntenportaal van CAGGB.

 

 

Nu toch erg blij

Ik wist niet goed of ik wel medicatie wilde. Ik vond dat op de één of andere manier toch een hele stap. Nu denk ik daar anders over. De medicijnen hebben me geholpen, ik voel me beter. Ze helpen goed in combinatie met de gesprekken met de psycholoog.
- Anoniem, 45
contact