Wachttijden

Aanmeldwachttijd
   - kinderen en jongeren: 1 week
   - volwassenen: 3 weken

Behandelwachttijd: 3 weken

Verwijzingen worden elke werkdag gecontroleerd op urgentie door de zorgcoördinator. Bij spoed nemen wij dezelfde dag contact op met u en/of de verwijzer.

Aanmeldwachttijd

De aanmeldwachttijd is de gemiddelde tijd tussen de verwijzing en de telefonische intake met de zorgcoördinator van CAGGB. Onze zorgcoördinator stelt vragen waarmee uw hulpvraag verduidelijkt wordt.

Behandelwachttijd

De behandelwachttijd is de gemiddelde tijd tussen de intake en de daadwerkelijke start van de behandeling. Tijdens de behandelwachttijd vindt de diagnostiek plaats. U komt in deze periode naar de praktijk voor een vervolg-intake en eventuele onderzoeken. 

Over wachttijden in de ggz

De maximale gemiddelde aanmeldwachttijd is volgens de zogeheten treeknorm vier weken. De behandelwachttijd mag volgens de treeknorm gemiddeld maximaal tien weken zijn. Wanneer u een wachttijd in de ggz te lang vindt, kunt u altijd uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Wij vermelden op deze pagina de retrospectieve wachttijd, dit is de gemiddelde wachttijd in de voorgaande twee maanden.

Deze pagina is bijgewerkt op 16-02-2021

 

direct bellen