Zelf Plannen, een training voor jongeren met ADHD of ADD

ADHD is een aandachtstekortstoornis. Het komt voor met en zonder de 'H' van 'Hyperactiviteit'. Het hebben van AD(H)D heeft voor het functioneren in het dagelijks leven (grote) gevolgen. Je vergeet bijvoorbeeld dingen, komt te laat op afspraken, hebt moeite met luisteren, kunt moeilijk ontspannen of wordt sneller boos.

De training Zelf Plannen is een training voor jongeren met AD(H)D. De training bestaat uit voorlichting en het aanleren van vaardigheden. 

Tijdens deze training kom je meer te weten over de oorzaken van AD(H)D, over de kenmerken en over het verloop van de behandeling. Door een positieve benadering en doordat je merkt dat je niet de enige bent met deze problematiek, werken we aan een gevoel van eigenwaarde en een positief zelfbeeld. Ook richten we ons op jouw moeilijkheden en leer je daar beter mee omgaan.

Werkwijze

De training bestaat uit een deel theorie en een deel praktijk. We werken aan de hand van een werkboek. Ook wordt er gebruik gemaakt van jouw eigen ervaringen.

Door in je eigen werkboek te werken, kun je niet alleen tijdens de training oefenen, maar ook later nog eens teruglezen wat je allemaal hebt geleerd.

In de groep kun je veilig oefenen met aangeleerde vaardigheden en werken aan je eigen doelen. Thuis maak je huiswerkopdrachten die tijdens de volgende bijeenkomst worden besproken.

De eerste sessie is een ouderavond voor de ouders of verzorgers. De jongeren zijn hierbij ook aanwezig. Daarnaast is er nog een bijeenkomst voor broertjes en zusjes van 8 t/m 18 jaar. Bij deze brusjes-voorlichting zijn ook je beste vriend(in) of een andere naaste welkom.

NB: Voor het betrekken van niet-gezaghebbenden is toestemming vereist. 

Praktische zaken

Voor wie Jongeren met ADHD of ADD
Door wie Marjan van der Veen
Wanneer Dinsdagmiddag
Duur 1 uur
Hoe vaak Wekelijks (9 sessies, waarvan 1 met opvoeders)
Aanmelden Via jouw behandelaar bij CAGGB
Extra investering Aanschaf boek 'Zelf plannen' en Brusjes-boekje à € 7,-

Informatie boek:
Titel: Zelf plannen
Auteurs: Marije Kuin, Bianca E. Boyer en Saskia van der Oord
ISBN: 978 94 014 1165 3