Zelf Plannen, een training voor jongeren met ADHD of ADD

ADHD is een aandachtstekortstoornis. Het komt voor met en zonder de 'H' van 'Hyperactiviteit'. Het hebben van AD(H)D heeft voor het functioneren in het dagelijks leven (grote) gevolgen. Je vergeet bijvoorbeeld dingen, komt te laat op afspraken, hebt moeite met luisteren, kunt moeilijk ontspannen of wordt sneller boos.

De training Zelf Plannen is een training voor jongeren met AD(H)D. De training bestaat uit voorlichting en het aanleren van vaardigheden. We richten ons met name op het beter leren plannen. Je leert hoe je een planning maakt voor jezelf en hoe je je hieraan houdt. Je leert hoe je minder snel wordt afgeleid en je beter kunt concentreren. Hierdoor wordt het eenvoudiger voor je om bijvoorbeeld huiswerk te maken, afspraken na te komen en orde te houden in allerlei situaties.

Tijdens deze training kom je ook meer te weten over de oorzaken en kenmerken van AD(H)D, maar het hoofddoel is beter leren plannen. Door een positieve benadering en doordat je merkt dat je niet de enige bent met deze problematiek, werken we aan je zelfvertrouwen. We richten ons op jouw uitdagingen en leren jou hoe je je problemen rondom structuur en concentratie het beste kunt aanpakken.

Werkwijze

De training bestaat uit een deel theorie en een deel praktijk. We werken aan de hand van een werkboek. Ook wordt er gebruik gemaakt van jouw eigen ervaringen.

Door in je eigen werkboek te werken, kun je niet alleen tijdens de training oefenen, maar ook later nog eens teruglezen wat je allemaal hebt geleerd.

In de groep kun je veilig oefenen met aangeleerde vaardigheden en werken aan je eigen doelen. Thuis maak je huiswerkopdrachten die tijdens de volgende bijeenkomst worden besproken.

NB: Voor het betrekken van niet-gezaghebbenden is toestemming vereist. 

Praktische zaken

Voor wie Jongeren met ADHD of ADD
Door wie Devi Grootjans
Wanneer Tot januari 2024 op dinsdagmiddag, daarna op donderdagmiddag
Duur 60 minuten
Hoe vaak Wekelijks (totaal 9 sessies)
Aanmelden Via jouw behandelaar bij CAGGB

Informatie boek:
Titel: Zelf plannen
Auteurs: Marije Kuin, Bianca E. Boyer en Saskia van der Oord
ISBN: 978 94 014 1165 3

contact