Waarom groepsbehandeling?

CAGGB biedt naast individuele behandeling ook groepsbehandeling. Behandeling in een groep schrikt sommige mensen in eerste instantie af. Het lijkt eng, jezelf blootstellen aan een groep. Het is spannend; jouw verhaal en ervaringen delen met groepsleden. Maar juist die spanning maakt dat groepsbehandeling kan bijdragen aan het effect van de totale behandeling.

Bezwaren die soms voor de groepsbehandeling worden gehoord, zoals; 'ik ben liever op mezelf', 'ik wil niet wéér hoeven luisteren', 'ik heb niets aan een ander zijn problemen', blijken al na de eerste sessies naar de achtergrond te verdwijnen. Het effect van behandeling in een groep wordt al snel duidelijk:

  • In een groep vind je herkenning
  • In een groep ontmoet je mensen die écht begrijpen wat jij voelt, iedereen staat voor dezelfde soort uitdagingen
  • In een groep leer je van elkaar, niet alleen van de behandelaar
  • In een groep zie je hoe een ander met problemen omgaat, dit kan een heel ander licht op jouw situatie werpen

Sociale wezens

Mensen zijn sociale wezens, in de basis vinden we het fijn om deel uit te maken van een groep. Je kunt elkaar steunen en helpen, samen vorm je de kracht van de behandeling. Uiteraard wordt er ook gewerkt aan ieders individuele herstel, door bijvoorbeeld persoonlijke oefeningen en huiswerk. De behandelaar houdt zicht op ieders voortgang.

Groepsbehandeling bij CAGGB

CAGGB biedt groepsbehandelingen voor kinderen, jongeren en volwassenen. Meestal bestaan de groepen uit 6-8 deelnemers, die 8-10 sessies samenkomen. Vaak vormt de groepsbehandeling het vervolg op individuele behandeling. Maar het volgen van alleen een groepsbehandeling komt ook voor.

direct bellen