Steunend(-structurerend) behandelcontact

Een behandeling bij CAGGB bestaat vaak uit steunende en/of structurerende gesprekken. Praten met een hulpverlener is een manier om problemen stap voor stap beter te begrijpen. Hierdoor zul je er meer grip op krijgen. 

Stabiliteit en structuur zijn belangrijk. Gesprekken gaan daarom vaak over jouw leefstijl en die van het gezin waarin je opgroeit. We proberen je te helpen om meer structuur en overzicht in je leven te krijgen.

Vaak zijn deze gesprekken samen met je ouders of verzorgers en als de problemen zich op school voordoen, ook met je juf of meester. Tijdens de gesprekken wordt jou en je omgeving geleerd hoe je dingen kunt veranderen zodat het beter met je gaat.

Soms is een advies heel gemakkelijk. Je slaapt beter als je een half uur voor het slapen niet meer naar een beeldscherm kijkt en je moet geen energiedrank drinken. Vaak zijn de gesprekken en de adviezen moeilijker omdat problemen ingewikkelder zijn. Als je bijvoorbeeld slecht slaapt omdat je nare dingen hebt meegemaakt, is er geen simpel advies.

 

contact