Ik En Autisme, een training voor kinderen met (een vorm van) autisme

‘Ik En Autisme’ is een training voor kinderen met een autisme-spectrumstoornis (ASS).

Tot 2017 werd er onderscheid gemaakt tussen bijvoorbeeld PDD-NOS, Stoornis van Asperger en klassiek autisme. Vanaf 2017 hebben deze diagnoses één en dezelfde naam: autisme-spectrumstoornis (ASS). Daarbij wordt aangegeven of er sprake is van een milde of ernstige mate van ASS.

De training bestaat uit voorlichting en het aanleren van vaardigheden. Tijdens deze training kom je meer te weten over de oorzaken van ASS, over de kenmerken en over het verloop van de behandeling. Door een positieve benadering en doordat je merkt dat je niet de enige bent met deze problematiek, werken we aan een gevoel van eigenwaarde en een positief zelfbeeld. Ook richten we ons op jouw moeilijkheden en leer je daar beter mee omgaan.

Werkwijze

De training bestaat uit een deel theorie en een deel praktijk. We werken aan de hand van een werkboek. Ook wordt er gebruik gemaakt van jouw eigen ervaringen.

Door in je eigen werkboek te werken, kun je niet alleen tijdens de training oefenen, maar ook later nog eens teruglezen wat je allemaal hebt geleerd.

In de groep kun je veilig oefenen met aangeleerde vaardigheden en werken aan je eigen doelen. Thuis maak je huiswerkopdrachten die tijdens de volgende bijeenkomst worden besproken.

NB: Voor het betrekken van niet-gezaghebbenden is toestemming vereist.

Praktische zaken

Voor wie Kinderen met ASS
Door wie Chantal Roose
Wanneer Maandagmiddag
Duur 60 minuten
Hoe vaak Wekelijks (totaal 6 sessies)
Aanmelden Via de behandelaar van uw kind
 

Informatie boek

Titel: Ik en autisme - thuis en op school
Auteurs: Nathalie van Kordelaar en Mirjam Zwaan
ISBN: 978 90 8560 530 0

direct bellen