Vaardigheidstraining Spelend Leren, Leren Spelen

Deze vaardigheidstraining is bedoeld voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar met interactieproblemen. Kinderen met interactieproblemen zijn vaak angstig en onzeker of zij overschreeuwen zichzelf en zijn dan heel druk of sociaal onhandig. Zij hebben bijvoorbeeld angsten, ADHD, ASS of ODD.

Tijdens de training leer je goed om te gaan met andere kinderen en volwassenen. Daarvoor moet je jezelf goed kennen, je grenzen kunnen aangeven en goed om kunnen gaan met emoties en stress. Daar werken we aan tijdens deze training. 

Gebruik je medicatie, dan krijg je ook hierover uitleg. Het is namelijk erg belangrijk om goed om te gaan met medicijnen. 

Voorbeelden van doelen van deze training zijn:

  • Het ontwikkelen van een meer positief zelfbeeld
  • Minder onzeker en angstig zijn in groepen
  • Leren omgaan met pesten
  • Emoties leren beheersen
  • Leren aangaan en houden van sociale contacten
  • Meer/weer deelnemen aan activiteiten (sport, feestjes)

Werkwijze

De training bestaat uit een deel theorie en een deel praktijk. We werken aan de hand van een werkboek. Ook wordt er gebruik gemaakt van jouw eigen ervaringen.

Door in je eigen werkboek te werken, kun je niet alleen tijdens de training oefenen, maar ook later nog eens teruglezen wat je allemaal hebt geleerd.

In de groep kun je veilig oefenen met aangeleerde vaardigheden en werken aan je eigen doelen. Thuis maak je huiswerkopdrachten die tijdens de volgende bijeenkomst worden besproken.

Er zijn 3 ouderavonden voor de ouders of verzorgers. Op de ouderavonden ontvangen wij bij voorkeur alle mensen die jou opvoeden. Bij problemen op school kunnen wij jouw juf of meester bij de behandeling betrekken.

NB: Voor het betrekken van niet-gezaghebbenden is toestemming vereist.

Praktische zaken

Voor wie Kinderen van 9 t/m 12 jaar
Door wie Romkje van den Dool
Wanneer Maandagmiddag
Duur 60 minuten
Hoe vaak Wekelijks (totaal 13 sessies; 1e, 7e en 13e sessie alleen voor opvoeders; 12e sessie: de laatste 15 minuten met opvoeders; overige sessies alleen voor kinderen)
Aanmelden Via de behandelaar van uw kind

 

Informatie boek

Titel: Spelend Leren, Leren Spelen
Auteurs: Rudy Reenders, Wil Spijkers, Nathalie v.d. Vlugt
ISBN: 9789023254461

 

 

contact