Aanvragen recepten & verklaringen

Herhaalrecept aanvragen

Als u een herhaalrecept nodig hebt voor medicatie die is voorgeschreven door een van onze specialisten, kunt u deze aanvragen via onderstaande button.
Aanvragen verzonden voor 11.00 uur worden dezelfde werkdag verwerkt. Als u uw herhaalrecept later, of op een zater-, zon- of feestdag doorgeeft, dan wordt deze de eerstvolgende werkdag verwerkt.

Aanvraag herhaalrecept

Ook verklaringen voor het reizen met opiaten kunt u op deze wijze aanvragen:

Aanvraag verklaring medicatie mee op reis

Schengenverklaring & medical declaration

Reist u naar een Europees land dat hoort bij de Schengenlanden, dan moet u - indien u geneesmiddelen gebruikt die onder de opiumwet vallen - een Schengenverklaring meenemen. Reist u naar een land buiten het Schengengebied, dan hebt u een Engelstalige medische verklaring nodig.

Sommige landen eisen voor reizen met medicatie toestemming van de ambassade of het consulaat. Neem daarom voor vertrek ook contact op met de ambassade of het consulaat van het land waar u naartoe reist.

Onze praktijkassitent zorgt dat de aanvraag volledig en correct wordt ingevuld. Zij brengt daarna de verklaring onder de aandacht van een bevoegd behandelaar. Na diens goedkeuring wordt het document naar u geretourneerd en zonodig ook digitaal naar het Centraal Administratie Kantoor (CAK) verstuurd. U ontvangt na circa 14 dagen een door het CAK gewaarmerkte Schengenverklaring en dient dat bij u te hebben als u over een landsgrens reist.

Over reizen met medicatie vindt u uitgebreide informatie op de website van het CAK.

Als u geen afspraken meer hebt bij CAGGB, dan verloopt het aanvragen van recepten en verklaringen via uw huisarts.

contact