Aanvragen recepten & verklaringen

Als u een herhaalrecept nodig hebt voor medicatie die is voorgeschreven door een van onze specialisten, kunt u deze aanvragen via:

Aanvraag herhaalrecept

 Ook verklaringen voor het reizen met opiaten kunt u op deze wijze aanvragen:

Aanvraag verklaring medicatie mee op reis

 

Schengenverklaring & medical declaration

Reist u naar een Europees land dat hoort bij de Schengenlanden, dan moet u - indien u geneesmiddelen gebruikt die onder de opiumwet vallen - een Schengenverklaring meenemen. Reist u naar een land buiten het Schengengebied, dan hebt u een Engelstalige medische verklaring nodig.

Sommige landen eisen voor reizen met medicatie toestemming van de ambassade of het consulaat. Neem daarom voor vertrek ook contact op met de ambassade of het consulaat van het land waar u naartoe reist.

Onze assistente zorgt dat de aanvraag volledig en correct wordt ingevuld. Zij brengt daarna de verklaring onder de aandacht van Anne Jongsma, de psychiater bij CAGGB. Na zijn goedkeuring wordt het document naar u geretourneerd en indien nodig ook digitaal naar het Centraal Administratie Kantoor (CAK) verstuurd. U ontvangt na circa 14 dagen een door het CAK gewaarmerkte Schengenverklaring en dient dat bij u te hebben als u over een landsgrens reist.

Over reizen met medicatie vindt u uitgebreide informatie op de website van het CAK.

Als u geen afspraken meer hebt bij CAGGB, dan verloopt het aanvragen van recepten en verklaringen via uw huisarts.