De wachttijden bij CAGGB

Toegangstijd: 1 week
Aanmeldwachttijd: 4 weken
Behandelwachttijd: 6 weken

Verwijzingen worden elke werkdag gecontroleerd op urgentie door de zorgcoördinator. Bij spoed nemen wij dezelfde dag contact op met u en/of de verwijzer.

Toegangstijd

De toegangstijd is de gemiddelde tijd tussen de verwijzing en het eerste telefonische contact met de zorgcoördinator van CAGGB. Onze zorgcoördinator stelt vragen waarmee uw hulpvraag verduidelijkt wordt. De uitkomst van dit ‘telescreenen’ kan zijn dat u uzelf of uw kind kunt aanmelden, of dat een andere instelling meer passende zorg biedt voor uw specifieke hulpvraag.

Aanmeldwachttijd

De gemiddelde tijd tussen het aanmelden (dit doet u nadat de zorgcoördinator met u heeft gebeld) en de intake op de praktijk. 

Behandelwachttijd

De behandelwachttijd is de gemiddelde tijd tussen de intake en de daadwerkelijke start van de behandeling. Tijdens de behandelwachttijd vindt de diagnostiek plaats. Uiteraard luisteren wij met zorg naar uw hulpvraag, ook bij het telescreenen en in de diagnostiekfase zijn wij reeds 'behandelend' bezig.

Over wachttijden in de ggz

De maximale gemiddelde aanmeldwachttijd is volgens de zogeheten treeknorm vier weken. De behandelwachttijd mag volgens de treeknorm gemiddeld maximaal tien weken zijn. Wanneer u een wachttijd in de ggz te lang vindt, kunt u altijd uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling.

Deze pagina is bijgewerkt op 21-10-2020

 

direct bellen