Wachttijden CAGGB

Over wachttijden en wachtlijsten

CAGGB heeft geen wachtlijsten. De psychiater screent dagelijks alle verwijzingen op urgentie.

Op dit moment nemen wij geen nieuwe patiënten in behandeling. Er geldt een patiëntenstop voor alle patiëntgroepen. Patiënten die eerder bij CAGGB in behandeling zijn geweest (her-aanmeldingen) kunnen zich wel aanmelden.

De uitnodiging voor het eerste (telefonische) contact met een (regie)behandelaar ontvangt u binnen enkele werkdagen nadat uw aanmelding compleet is. Een complete aanmelding betekent dat een verwijsbrief van de (huis)arts en/of zorgtoewijzing van de gemeente, een aanmeldformulier en toestemmingsverklaring(en) aanwezig zijn bij CAGGB. 

  • Actuele aanmeldwachttijd volwassenen (alleen her-aanmeldingen): 1-6 weken 
  • Actuele aanmeldwachttijd kinderen/jongeren alleen her-aanmeldingen): 2-4 weken

Complete aanmelding

Een complete aanmelding bestaat uit een aanmelding via deze website en een verwijzing van de (huis)arts. Bij patiënten onder de 18 jaar kan ook een medewerker van het jeugdteam van de gemeente verwijzen. CAGGB start bij patiënten tot 16 jaar alleen de behandeling als alle gezaghebbenden hiervoor toestemming hebben gegeven.

Wachtlijsten in de ggz

Omdat er in de ggz vaak sprake is van lange wachttijden, heeft de overheid besloten dat zorgaanbieders op hun website moeten aangeven wat de actuele wachttijden zijn. De tijd tussen inschrijving (complete aanmelding) en het eerste (telefonische) contact met een hulpverlener wordt ook wel de aanmeldwachttijd genoemd. De maximale gemiddelde aanmeldwachttijd is volgens de zogeheten treeknorm vier weken.De behandelingswachttijd is de tijd tussen het eerste contact met een hulpverlener en het daadwerkelijke begin van de behandeling. Deze tijd mag volgens de treeknorm gemiddeld maximaal tien weken zijn.Wanneer u een wachttijd in de ggz te lang vindt, kunt u altijd uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling.

Deze pagina is bijgewerkt op 11-04-2019.