Wachttijden CAGGB

Over wachttijden en wachtlijsten

CAGGB heeft geen wachtlijsten. De psychiater screent dagelijks alle verwijzingen op urgentie.

Op dit moment geldt er een langere aanmeldwachttijd. Voor patiënten die eerder bij CAGGB in behandeling zijn geweest (her-aanmeldingen) geldt deze aanmeldwachttijd niet.

  • Actuele aanmeldwachttijd vanaf 17 ½ jaar: 26 weken 
  • Actuele aanmeldwachttijd tot 17 ½ jaar: 16 weken
  • Actuele aanmeldwachttijd her-aanmeldingen volwassenen: 1-6 weken 
  • Actuele aanmeldwachttijd her-aanmeldingen kinderen/jongeren: 2-4 weken

Aanmeldwachttijd
De tijd tussen inschrijving (complete aanmelding) en het eerste (telefonische) contact met een hulpverlener wordt ook wel de aanmeldwachttijd genoemd.

Complete aanmelding
Een complete aanmelding bestaat uit een aanmelding via deze website en een verwijzing van de (huis)arts. Bij patiënten onder de 18 jaar kan ook een medewerker van het jeugdteam van de gemeente verwijzen. CAGGB start bij patiënten tot 16 jaar alleen de behandeling als alle gezaghebbenden hiervoor toestemming hebben gegeven.

Verzekerden bij CZ, OHRA en Delta Loyd kunnen in 2019 niet meer bij ons terecht. Wij hebben het plafondbudget van deze verzekeraars bereikt. Meer informatie over plafondbudgetten.

 

Wachtlijsten in de ggz
Omdat er in de ggz vaak sprake is van lange wachttijden, heeft de overheid besloten dat zorgaanbieders op hun website moeten aangeven wat de actuele wachttijden zijn. De maximale gemiddelde aanmeldwachttijd is volgens de zogeheten treeknorm vier weken. De behandelingswachttijd is de tijd tussen het eerste contact met een hulpverlener en het daadwerkelijke begin van de behandeling. Deze tijd mag volgens de treeknorm gemiddeld maximaal tien weken zijn. Wanneer u een wachttijd in de ggz te lang vindt, kunt u altijd uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling.

Deze pagina is bijgewerkt op 10-06-2019.