Uitkomst patiënttevredenheidsonderzoek

Conclusies patiënttevredenheidsonderzoek 2021

Uit het onderzoek blijkt dat patiënten van CAGGB over het algemeen zeer tevreden zijn over de zorgverlening. De gemiddelde rapportcijfers die worden gegeven voor tevredenheid over behandeling bij CAGGB zijn:

8,2 - volwassen patiënten
7,9 -  jongeren
7,5 - ouders van kinderen en jongeren

Daarnaast scoort CAGGB op alle punten hoger dan een 8 met uitschieters boven de 9!

Uitleg bij de cijfers

Na de laatste behandel-afspraak informeren wij bij patiënten en/of hun ouders/verzorgers hoe zij de zorg bij CAGGB hebben ervaren. Dit helpt ons om de zorg nog beter te maken en nog meer te laten aansluiten op de wensen van onze patiënten. De rapportcijfers van 2021 liggen nog iets hoger dan die van 2020.

Verder scoort CAGGB op nagenoeg alle punten uit het patiënttevredenheidsonderzoek hoger dan een 8, met uitschieters boven de 9. Het enige cijfer onder de 8 is een 7,7; volwassen patiënten geven dit rapportcijfer voor het item ‘Mogelijkheid betrekken familie of naasten’. Vorig jaar werd hiervoor nog een 8,2 gegeven.

CAGGB hecht veel waarde aan systemisch werken; niet alleen als het gaat om kinderen en jongeren, maar ook voor wat betreft de behandeling van volwassenen. Het feit dat dit onderwerp dit jaar lager scoort bij het patiënttevredenheidsonderzoek is dan ook onder de aandacht gebracht bij het hulpverlenersteam van CAGGB. 

Volwassen patiënten, ouders van kinderen en jongeren zijn allen zeer tevreden over de behandelaars van CAGGB. Volwassen patiënten geven een 9,3 voor de bereikbaarheid van de behandelaar en een 9,4 voor de bejegening door de behandelaar. Ouders beoordelen de behandelaar van hun kind met een 9,5.Jongeren geven hiervoor maar liefst een 9,8 als rapportcijfer!

 

direct bellen