Uitkomst patiënttevredenheidsonderzoek

Conclusies patiënttevredenheidsonderzoek 2020

Uit het onderzoek blijkt dat patiënten van CAGGB over het algemeen zeer tevreden zijn over de zorgverlening. De gemiddelde rapportcijfers die worden gegeven voor tevredenheid over behandeling bij CAGGB zijn:

8,2 - volwassen patiënten
7,7 -  jongeren
7,4 - ouders van kinderen en jongeren

Daarnaast scoort CAGGB op alle punten hoger dan een 8 met uitschieters boven de 9!

Uitleg bij de cijfers

Volwassen patiënten waren in 2020 op alle punten gelijk of meer tevreden dan in 2019. Jongeren waren gelijk of meer tevreden over ‘Informatie’ en gaven een hoger rapportcijfer voor behandeling; zij waren iets minder tevreden dan in 2019 over ‘Inspraak’, ‘Beoordeling hulpverlener’ en ‘Resultaat van de behandeling’. Ouders waren gelijk of meer tevreden over ‘Informatie/Inspraak’ en ‘Beoordeling hulpverlener’; zij waren iets minder tevreden dan in 2019 over ‘Resultaat van de behandeling’ en gaven een lager rapportcijfer voor behandeling. Opvallend hierbij is dat ouders middels de sterkte-zwakte-vragenlijst in 2020 juist aangeven dat de behandeling bij CAGGB op alle punten meer effect had dan dat ouders aangaven in 2019.

Het blijkt dat patiënten en ouders de hulpverleners van CAGGB zeer hoog waarderen. Volwassen patiënten beoordelen de hulpverleners van CAGGB met een 9,4 (bejegening door hulpverlener) en een 9,3 (bereikbaarheid van hulpverlener), jongeren geven een 9,6 en ouders geven een 9,8. Vertrouwen, respect en interesse – belangrijke randvoorwaarden voor effectieve hulpverlening – worden in de praktijk goed opgemerkt.

direct bellen